Will and Sharon

SL02

INSPIRATION

Family home of Will Woodrow & Sharon Eastwood & children.
Traditional cottage (built circa 1920s) with successive extensions including a timber-frame extension added in 2011 designed by Colin Bell architect.  In 2011 the original cottage was extensively renovated with internal natural insulation added.  Home is heated with a wood-pellet boiler and solar panels also installed in 2011. 


TYPE OF HOUSE

Renovation with extension


POINT OF INTEREST


ECO ELEMENTS

Sustainable features

Extension orientated for solar gain.

Timber frame extension

Natural Insulation (cellulose, hemp batts).

Wood pellet boiler

Solar panels

Use of local, natural and reclaimed materials where feasible eg. Irish ash floor. 
Openings left for roosting bats and nesting birds

Productive garden with chickens, raised beds and polytunnel.


CREATIVE ELEMENTS


ARCHITECT/DESIGN BY

Coin Bell

BUILDER


MATERIALS


HEAT SOURCE


WATER SOURCE


WASTE


GARDEN


ADDITIONAL INFORMATION

« Back to Property Listing

Would you like to ask the Home Owner a question?

You can send an email directly to the home owner by completing the form below: